Lesk národního dědictví: Objevte nadčasovou kolekci Bohemian Treasures

S hrdostí vám představujeme luxusní kolekci Bohemian Treasures, která se zrodila z naší dlouhodobé touhy spojit tradici česko-slovenského klenotnictví s národními drahokamy. V jejím srdci se třpytí české granáty a do olivova zbarvené vltavíny, z nichž naši pražští zlatníci vytvořili sérii půvabných šperků s významným poselstvím. Tato jedinečná kolekce nejenže oslavuje krásu našeho přírodního geologického bohatství, ale také v sobě odráží lesk národní historie.

Výroba šperků z kolekce Bohemian Treasures

Granáty a vltavíny: naše šlechtické drahokamy

Vltavíny vyprávějí příběh starý bezmála patnáct milionů let, kdy na Zemi dopadl meteorit a proměnil třetihorní sedimenty v olivově zelený poklad. Tento drahokam je s českými zeměmi neodmyslitelně spjatý, neboť právě u nás se nacházejí jeho hlavní naleziště – konkrétně tedy v jižních Čechách a na jižní Moravě. Název vltavín je ostatně odvozen od nejvýznamnější české řeky, která vstoupila do mnoha národních legend, a tím i mezi symboly utvářející naši kulturní identitu.


Šperky s vltavínem

A mezi národní poklady samozřejmě patří i český granát. Jeho oblíbenost začala vzrůstat především v období renesance a baroka – v 16. století si získal pozornost na dvoře Rudolfa II. Habsburského a existují záznamy, podle nichž byl tenhle kámen součástí klenotů na dvoře císařovny Marie Terezie. Ta dokonce v roce 1762 zakázala export surových granátů z českých zemí, aby tím ochránila domácí monopol na jejich těžbu a zpracování. Dnes tento červený drahokam vnímáme jako národní kámen.


Šperky s českým granátem

Zatímco olivově zelené vltavíny nás okouzlují hvězdným původem, ohnivě rudé granáty představují na poli mineralogie tradiční českou šlechtu. Oba tyto drahokamy nicméně spojuje originalita, půvab a elegantní dotek dějin.

České šperky, které vyprávějí dějiny

Kolekci Bohemian Treasures jsme navrhli pro ženy se smyslem pro krásu, které se nebojí do svého stylu promítnout střípek historie. Zlaté šperky s vltavíny a granáty vybroušenými do kulatého tvaru (round brilliant) propojují moderní s tradičním a jsou dokonalým vyjádřením české hrdosti. Prstýnky, náušnice a náhrdelníky vyniknou jako součást společenského outfitu, ale díky svému jemnému provedení se hodí i na každodenní nošení – do práce, do kavárny nebo třeba na návštěvu ke kamarádce.

Šperky z kolekce Bohemian Treasures

Jak kombinovat šperky s vltavíny a granáty

Kolekce Bohemian Treasures má kromě hluboké symboliky ještě jednu přednost: zelená a červená jsou dvojicí komplementárních barev (v barevném spektru leží naproti sobě), které společně vytvářejí vizuálně přitažlivý kontrast. Proto se vůbec nemusíte bát vltavíny a granáty kombinovat mezi sebou. Naopak! Tyhle tradiční české drahokamy se navzájem doplňují, a to velice efektním způsobem. Z psychologického hlediska navíc tohle spojení představuje harmonii mezi vášnivou energií červeného odstínu a klidem, který je typický pro zelené tóny.

Kolekce šperků Bohemian Treasures

Pár slov ke kombinování:

    • Olivově zelené vltavíny a tmavě rudé granáty jsou samy o sobě výrazné, takže buďte při jejich kombinování opatrní. Boty, kabelku, šál a jiné doplňky noste v odstínech, které ladí s barvami daného kamene.
    • Šperk s českým granátem se bude romanticky snoubit s růžovým outfitem, sofistikovaný nádech pak zaručí spojení s decentní námořnickou modří.
    • Vltavíny propůjčí netradiční šmrnc outfitu ve vínových, levandulových nebo měděných odstínech.
    • Jak granáty, tak i vltavíny výborně vyniknou po boku jemných, neutrálních barev jako je béžová, šedohnědá, krémová, černá či klasická bílá.
      • Cluster náhrdelník s vltavínem, safírem a diamanty Edom
        Cluster náhrdelník s vltavínem, safírem a diamanty Edom
      • Cluster zásnubní prsten s českým granátem a diamanty Rosa
        Cluster zásnubní prsten s českým granátem a diamanty Rosa
      • Cluster náušnice s vltavíny, safíry a diamanty Alary
        Cluster náušnice s vltavíny, safíry a diamanty Alary
      • Cluster náhrdelník s českým granátem a diamanty Edom
        Cluster náhrdelník s českým granátem a diamanty Edom
      • Cluster zásnubní prsten s vltavínem, safírem a diamanty Rosa
        Cluster zásnubní prsten s vltavínem, safírem a diamanty Rosa
      • Cluster náušnice s českými granáty a diamanty Alary
        Cluster náušnice s českými granáty a diamanty Alary

Prohlédnout si kolekci Bohemian Treasures

Vyrobeno v srdci Prahy

Kolekce Bohemian Treasures vzniká v samotném srdci Prahy pod rukama našich mistrů zlatníků, kteří do šperků vkládají českou invenci a řemeslný um. Ke každému kousku přistupují s vlasteneckou láskou. S respektem k našim přírodním zdrojům. A výsledek je fascinující – šperky Bohemian Treasures jsou atraktivní, nadčasové a vyplatí se do nich investovat. U nás navíc při jejich koupi automaticky získáváte nárok na pravidelné čištění zdarma a doživotní záruku.

Výroba šperků z kolekce Bohemian Treasures v Praze

A jedna důležitá informace na závěr – vltavíny a granáty, se kterými pracujeme, jsou certifikovány Českou gemologickou laboratoří, což garantuje jejich přírodní původ.

Newsletter

Kromě článků nabízíme i spoustu akcí, slev a soutěží.

Chcete o nich vědět jako první? Stačí se přihlásit k našemu newsletteru.

Emailovou adresu jste nezadali správně.

Musíte souhlasit se s podmínkami.

Témata, o kterých píšeme

  • Číst toto téma

    Vše o špercích

  • Číst toto téma

    Lifestyle

  • Číst toto téma

    Zásnuby

  • Číst toto téma

    Svatba

  • Číst toto téma

    Jak na dárky